Note 8 härnäst

Samsungs Android 8.0-uppdatering på gång till fler modeller

Samsung har här och där i världen börjat berätta vilka fler mobiler som ska få Android 8.0 Oreo, och när.

Publicerad Uppdaterad

Nu när Galaxy S9 är lanserad och börjar nå ut till de som förbokat, och Galaxy S8 fått sin Android 8.0-uppdatering verkar Samsung vara redo att gå vidare med att uppdatera flera modeller till Android 8.0. Man har fortfarande inte gått ut med någon samlad lista över de modeller som kommer att uppdateras, men officiell information har ändå gått ut här och där. Eller mer specifikt Kanada och Turkiet.

I Kanada är källan Samsungs Members-app, medan det i Turkiet är företagets supportsajt för uppdateringar som bjuder på viss information. Klart är i alla fall att Galaxy Note 8 står näst på tur att uppdateras. I Kanada (där S8 ännu inte fått uppdateringen) anges den 28 mars som uppdateringsdatum för Note 8, medan man i Turkiet uppger den 30 mars.

Senare under våren eller början av sommaren utlovas kanadensiska Samsunganvändare få Android 8.0 Oreo till Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy A5 (2017) och Galaxy Tab 3. Den turkiska sajten uppger att S7 och S7 Edge kommer att uppdateras den 13 april. Galaxy A5 (2017) och för den delen A3(2017) och A7(2017) ska enligt dem få uppdateringen den 25 maj.

Enligt Samsung Members i Kanada ska även Galaxy Xcover 4, Galaxy A8, Galaxy J3 Prime, Galaxy Tab A8, Galaxy Tab Active 2 och Galaxy Tab A 10.1 uppdateras till Oreo senare under året. Samsung i Sverige har inte gått ut med någon officiell information om vilka uppdateringar som kommer bli tillgängliga här, eller när.

Källa