Betatestningen har inletts

Samsungs nästa lilla uppdatering blir gigantisk

Betatestningen av Samsungs One UI 5.1.1 har inletts och avslöjar vad den kommer att innehålla.

Även om allt mer handlar om kommande Android 14 och olika tillverkares egna versioner av operativsystemet, inklusive Samsungs One UI 6, så arbetar Samsung även med uppdateringen One UI 5.1.1. Nu har man inlett betatestningen av den versionen, vilket avslöjar att den kommer att innehålla en stor mängd både nya och förbättrade funktioner.

Bland de kommande återfinns bland annat flera förbättringar till operativsystemets multitasking inklusive hanteringen av ”task bar” och Flex Mode. Man introducerar tvåhandad ”drag and drop” där du kan dra filer, foton och andra objekt med ena handen och välja en plats eller mapp med den andra handen när du är på startskärmen eller i Mina filer.

Quick Share kommer att kunna användas för att enkelt dela filer även om den man delar med inte är i närheten, samt att man lägger till säkerhetsfunktioner som att mottagaren inte kommer att kunna spara eller dela filer.

Samsung Health uppdateras med flera nya sömnfunktioner, inklusive att Galaxy Watch 5 och nyare kommer att kunna mäta användarens temperatur när personen sover.

Kameran och galleri-appen får en rad nya funktioner som fler manuella inställningar för kameran, nya filter och funktionen att kopiera inställningar från ett foto till ett annat.

Det blir även möjligt att trådlöst ladda andra enheter från mobilen genom att lägga mobilen med baksidan uppåt, samt förbättrad minnes- och lagringshantering.

Den skarpa versionen av One UI 5.1.1 beräknas lanserar slutet av juli i samband med Samsungs nästa Galaxy Unpacked-evenemang.