Påstås välja mellan två prototyper

Samsungs telefon med böjbar skärm kan försenas till andra kvartalet

Enligt uppgifter från källor till affärspublikationen Bloomberg så ska Samsungs planerade smartphone med böjbar skärm löpa risk att bli försenad. Enheten som tidigare väntats dyka upp i början av nästa år kan komma att presenteras i sitt slutgiltiga utförande först under andra kvartalet.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har sedan en lång tid tillbaka jobbat på en smartphone med böjbar OLED-skärm, och ambitionen har hela tiden varit att offentliggöra enheten tidigt under 2019. Länge rådde konsensus bland de flesta bedömare om att telefonen skulle offentliggöras så snart som i samband med CES-mässan i Las Vegas, som alltid hålls första veckan i januari. På senare tid har det dock dykt upp uppgifter som gjort gällande att telefonen ska visas upp redan på Samsungs utvecklarkonferens i november. Men exakt vad vi får se i så fall är nu högst oklart, eftersom det under de senaste dagarna kommit uppgifter som tyder på att enheten kan bli försenad. 

Två prototyper aktuella

Redan under helgen kom uppgifter om att Samsung har två prototyper klara, men att man inte kan bestämma sig för vilken av dem man ska gå vidare med. Den ena viks ut horisontellt och den andra viks ut vertikalt. Det är oklart huruvida de två prototyperna skiljer sig åt på något annat vis än just på den punkten. Och nu hävdar alltså källor till Bloomberg att telefonen kan bli kommersiellt tillgänglig först under andra kvartalet. Samsung vill förstås säkerställa att den produkt man till slut lanserar är något som kan tänkas falla konsumenterna i smaken, och att man möjligen är lite osäkra kring konceptet är därmed kanske inte så konstigt. Frågan är dock huruvida en försening innebär att man inte längre kommer att komma först med en dylik produkt. 

Källa