Enligt Sharps vd

Sharp hintar att nästa Iphone får Oled-skärm

Vd:n för den potentiella skärmleverantören till nästa Iphone har i ett uttalande antytt att nästa Iphone kommer att få Oled-skärm.

Publicerad Uppdaterad

Sharp, vars verksamhet främst består av skärmtillverkning i dagsläget, ägs numera av Foxconn, som är en av Apples främsta underleverantörer i produktionen av Iphone. Foxconns köp sägs vara motiverat av önskemål att Apple vill ha bättre kontroll över skärmproduktionen, så det är naturligt att Sharp vet ett och annat om Apples planer för skärmen på kommande Iphones.

Sharps vd Tai Jeng-wu, som även är hög chef på Foxconn höll i helgen ett tal på ett universitet där han utnämnts till hedersdoktor, och där nämnde han specifikt Iphone och Oled-skärmar:

- Iphone har utvecklats och nu byter man från LPTS till Oled-paneler. Vi vet inte om Apples Oled-Iphones kommer att bli en hit, men om Apple inte förändrar sig och följer detta spår blir det ingen innovation. Det är en kris, men också ett tillfälle.

Det är svårt att tolka uttalandet som annat än att Apple har långtgående planer på att introducera Oled-skärm i Iphone, men det finns samtidigt ett "om" i uttalandet, som antyder att man fortfarande inte bestämt sig för att ta steget, även om Sharp verkar se det som oundvikligt.

Oled-skärmar har svartare svart och bättre livslängd än de LCD-skärmar som finns i dagens Iphones, och är lättare att kröka, men har rykte om sig att ha sämre färgåtergivning och kortare livslängd.

Tai Jeng-wu fortsatte att tala om att Sharp i så fall skulle behöva bygga ut sin kapacitet för Oled-skärmar. En ny fabrik byggs just nu i Japan, och man säger sig vara beredvilliga att öppna en fabrik i USA också, om deras största kund önskar det.

Enligt ett färskt men osäkert rykte från Nikkei Asian Review ska nästa Iphone komma med tre skärmstorlekar, 4,7, 5 och 5,5 tum, och den största ska ha böjd Oled-skärm. Sanningen är nog den att Apple ännu inte helt har spikat hur nästa års Iphone ska se ut och arbetar med olika prototyper.

Källa