Men om vi provar med navigering?

Smarta skosulan - igen

Vi har provat två misslyckade försök till smarta skosulor, men den här var ändå ny.

Publicerad Uppdaterad

Vi provade den smarta skosulan som skulle hålla fötterna varma, och fötterna blev varma, men inte mer än av ett par sulor av tovad ull. Vi provade sulorna som skulle hålla reda på din löprunda, och de fick slut på batteri och mätte fel. Men den här sulan från Lechal är trots allt något annat.

Denna gång är det (förutom den obligatoriska accelerometern som loggar dina steg och träningspass) navigering skorna ska hjälpa dig med. Egentligen är det en dosa, som kan fästas på skons utsida också om du föredrar det framför att använda företagets sulor. Förutom bluetooth och accelerometer har dosan även vibrator, och det är här navigeringen kommer in.

Med programvaran i mobilen startar du din navigering, som rimligen är tänkt att vara till fots även om idén för all del kan funka på cykel eller i bil också. När du kommer till en avtagsväg och ska svänga vibrerar det i sulan. Vänster fot om du ska svänga åt vänster, höger fot om du ska svänga åt höger. Batteriet ska räcka i 15 dagar.

Bra idé? Kanske. Vi är beredda att ge den smarta skosulan en tredje chans. Den finns i alla fall att beställa på Amazon för drygt 1000 kronor.

Källa