https://www.mobil.se/nyheter/sommartips-headset
567201
Nyheter
Mobiltillbehör

Sommartips: Headset

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/momentum_true_wireless_bundle_isotop_rgb_red.jpg?itok=KcXb2xa8', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/momentum_true_wireless_bundle_isotop_rgb_red.jpg?itok=I2jRUXB4', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/momentum_true_wireless_bundle_isotop_rgb_red.jpg', w: 2000, h: 1299, title: ' ' },]
Mobil.se listar tipsar om mobiltillbehör. Här är våra favoriter just nu bland headset.

Sennheiser Momentum True Wireless

Det finns vid det här laget riktigt gott om helt trådlösa öronsnäckor att välja mellan, men vill du ha riktigt bra musikljud utmärker sig Sennheiser Momentum True Wireless. Möjligen på bekostnad av andra funktioner, för samtalsljudet är bara acceptabelt, och styrningen med pekpaneler är en smula irriterande. Men musiken låter verkligen fyllig med rejäl bas.

Batteritiden är 4 timmar, med ytterligare 8 timmar i det medföljande laddetuiet som är i största laget för att gå ner i jeansfickan.

Du kan även aktivera röstassistenterna Siri eller Google Assistant med Sennheiser Momentum True Wireless, genom att trycka på den ena hörselkåpan, men med tanke på att det är många funktioner som ska samsas om pekkontrollerna kan det vara svårt att komma ihåg alla. Det finns även en app som låter dig göra en del inställningar till headsetet. Men framför allt rekommenderas det för musiklyssning rätt upp och ned.

Namn: Sennheiser Momentum True Wireless
Typ: Helt trådlöst headset
Batteritid: 4 + 8 timmar
Pris: 3000 kr

Mobils test av Sennheiser Momentum True Wireless

Sony WH-1000X M3

Om du undrar hur man kan betala nästan 4000 kronor för ett trådlöst headset kan det vara för att du aldrig provat Sony WH-1000X M3. De två saker som utmärker Sonys toppheadset är dels musikljudet, dels den aktiva brusreduceringen.

Brusreduceringen, alltså förmågan att ta bort omgivningens buller, är närmast magiskt bra och slår till och med Boses populära Quietcomfort 35 på fingrarna. Det gör man även när det kommer till musikljudet som låter rikt och brett i Sonys lurar. Det finns stöd för flera olika överföringstekniker, bland annat LDAC, Sonys egen teknik som stöds av nyare Androidmobiler och ger väsentligen bättre överföringskvalitet än standardprotokollet i bluetooth.

Om headsetet har någon svaghet är det att man styr det genom en pekpanel på kåpans sida i stället för knappar, vilket ökar risken både för att det blir fel och för att man aktiverar något av misstag när man tar av eller på lurarna.

Namn: Sony WH-1000XM3
Typ: Trådlösa over-earlurar
Batteritid: 30 timmar
Pris: 3600 kr

Mobils test av Sony WH-1000XM3

Urbanears Pampas

Urbanears Pampas är ett par over ear-klaffar från det svenska varumärket som mest är känt för de mindre lurarna i Plattan-serien. Pampas täcker hela öronen och är lagom bra på det mesta, utom när det gäller batteritiden. Urbanears uppger 30+ timmars batteritid för musiklyssning, men det måste vara i underkant, för vi använder dem regelbundet i över en månad och lyckas bara få ner batteriindikatorn till 60 procent.

Fantastisk batteritid alltså. Komforten är helt okej, även om det blir lite svettigt med plastkåpor om sommaren. Musikljudet är bra för priset, och priset är för den delen bra för kvaliteten på produkten. Samtal i bullriga miljöer är väl Urbanears Pampas enda direkta nackdel, då släpps mycket av omgivningens buller igenom och det blir svårt för den du prata med att höra dig.

Namn: Urbanears Pampas
Typ: Over ear-headset
Batteritid: 30+ timmar
Pris: 1500 kr

Mobils test av Urbanears Pampas

Sommartillbehör