Blir smartare

Sony fixar stöd för Google Home

Sony meddelar att de uppdaterat ett antal av sina prylar för att stödja Google Home.

Publicerad Uppdaterad

I Sverige är Google Home inte lanserat ännu, men i korthet handlar det om att Googles röstassistent som vi känner igen från Androidtelefoner flyttat in i hemmet. I USA handlar det främst om en liten enhet som placeras i hemmet för att lyssna till dina röstkommandon. Bland annat kan den ge dig information från internetsökningar, som väder och liknande. Via tjänsten kan du även styra vissa delar av ditt hem. Här handlar det främst om att visa upp material på en skärm eller spela upp musik via en högtalare.

Det är just där som Sonys senaste uppdatering kommer in. Företaget hälsar att numera är alla deras TV-apparater och högtalare med Chromecast inbyggt även kompatibla med Google Home.  Alla dessa enheter lyssnar numera på röstkommandot ”Ok Google”, precis som de fristående enheterna (och din telefon) och klarar av att spela upp allt som går att köra via tjänsten. Du ska även kunna gruppera enheter efter vilket rum de befinner sig i för att enklare kunna styra var musiken spelas upp.

Förutsatt att du gillar Google och är insnöad i deras lösning känns det här som den vettigaste lösningen på ett av huvudproblemen som uppkopplade högtalare har, nämligen att de oftast är låsta till ett system eller väldigt begränsade i sin kontakt med omvärlden. Med en sån här lösning spelar det i teorin ingen större roll om ditt vardagsrum är fyllt med en handfull enheter från olika tillverkare eftersom de kan ruttas via samma tjänst och spela tillsammans. Nu hoppas vi bara att vi får se en riktig lansering av Google Home här i Sverige inom kort också för att kunna börja dra nytta av den.

Källa