Kortare och bredare

Sony Xperia VI kan tappa 4K-skärm och Sonys kännetecken

Bilder från Weibo

I maj varje år brukar Sony visa upp en ny Xperia 1 och läckor brukar visa att den ser ut som förra årets modell. I år verkar dock radikala förändringar vara planerade.

Sonys långsmala format på sina telefoner har de hållit fast vid länge nu. Det har gjort att de skiljer ut sig i mängden och det har även 4K-skärmen i flaggskeppet Xperia 1, även om även andra tillverkare satsat på högupplösta skärmar, bidragit till. Sony har ofta gått sin egen väg, och lyckades riktigt bra med Xperia V som vi hyllade när vi testade den för snart ett år sedan.

Nya Sony Xperia VI lanseras troligen inom kort och rykten på kinesiska tjänsten Weibo pekar nu på att Sony i den telefonen avstår från flera saker Xperia förknippas med. Rykten pekar på att skärmen i den kommande flaggskeppstelefonen blir en med 2K Plus-upplösning och att man därmed slutar med 4K-skärm. Andra rykten pekar även på ett nytt format, att Sony ska sluta med 21:9-formatet och istället gå över till det vanligare 19,5:9-formatet på skärm. En kortare och bredare telefon alltså och mer lik alla andra.

När det gäller telefonens övriga egenskaper verkar dock Sony fortsätta på inslagen linje med tre kameror på baksidan, möjligen enligt ryktena alla på 48 megapixel.

Troligen släpps alltså telefonen i maj i år, så då kan vi få svar på om ryktena stämmer.