Kommer i vår

Spotify till Windows Phone 8 får ny design

Spotify jobbar just nu med en omarbetat version av Spotify-klienten till Windows Phone 8.

Publicerad Uppdaterad

Få appar har varit lika efterlängtade till Windows Phone 8 bland er mobil.se-läsare som Spotify.

Betaversionen av Spotify till Windows Phone 8 dök upp i början av februari förra året, efter månader av rykten om att den varit under utveckling.

Drygt ett år senare har Spotify nu gått ut med att man är i full färd med att utveckla en ny version av Spotify-appen.

Den mest påtagliga skillnaden är gränssnittet till Windows Phone 8-appen kommer att få ett nytt utseende som påminner mer om hur appen ser ut till Android och Ios. Det märks bland annat i en ny vänsterställd meny där du kan komma åt sökfunktionen, spellistor och inställningar.

Stöd för radiostationer

Windows Phone 8-appen uppdateras också med ett gäng nya funktioner som funnits hos Android-versionerna sedan en tid tillbaka. Ett Discovery-flöde samlar musik som dina vänner lyssnat på, samt sådan som Spotify tror att du kan gilla baserat på vad du lyssnat på tidigare.

Nya Browse-avdelningen samlar spellistor baserade exempelvis på populära genres eller nya skivsläpp.

Den största nyheten är dock Spotify Radio, där du kan lyssna på radiostationer som spelar musik av en specifik artist eller utifrån en särskild musikstil.

Kommer i vår

Först ut att få den uppdaterade Windows Phone 8-appen är betalande Premium-användare, skriver Spotify i ett blogginlägg. Uppdateringen väntas rulla i vår.

Företaget gick nyligen ut med gratisversionen av Spotify for mobile ska släppas även till Windows Phone 8. När det ska ske är dock fortfarande oklart.

Källa