"Lekplats med ljud"

Spotifys nya app nu släppt i Sverige: Så funkar Spotify Kids

Spotify har släppt sin separata app Spotify Kids live i Sverige och den är exklusiv för de som har ett familjeabonnemang.

Publicerad Uppdaterad

Appen i sig är så klart riktad till barn och det handlar då om barn från tre år och uppåt. För att kunna ladda ner appen (finns för både Android och Iphone) och logga in måste man ha Spotifys familjeabonnemang där du för 169 kronor i månaden får Spotify Premium för 6 personer.

Skapat och utvalt för barn

Utgångspunkten när de skapade Spotify Kids, beskriver Alex Norström på Spotify, var att appen skulle vara en lekplats av ljud, skapat för barn. Precis som i resten av Spotify Premium är tjänsten fri från reklam och allt innehåll är utvalt av Spotifys redaktörer för att passa barn. Det handlar både om musik och om berättelser och allt ska enligt Spotify samlas i en app som gör det både enkelt och roligt för barn att använda den. Redaktörerna som förpackar innehållet har Spotify rekryterat bland annat från Disney, Nickelodeon och de svenska public service-bolagen. 

Som förälder kan man välja vilket innehåll som barnet ska ha tillgång till, men upplägget i appen är i stort som vi är vana vid från vuxen-versionen av Spotify. Det finns spellistor på olika teman och i olika musikstilar. Precis som i vanliga Spotify kan användaren också, barnet i det här fallet, spara egna favorit för att lätt hitta tillbaka till just dessa. 

Två års förberedelser

Spotify säger sig ha förberett lanseringen av Spotify Kids i två år genom att samla kunskap och erfarenheter och när man nu lanserat appen är det i beta-version med intentionen att ta emot feedback för att göra ytterligare förbättringar. 

Än så länge är Spotify Kids bara tillgängligt i Irland som var först ut och i Sverige, Danmark och Nya Zeeland. Spotify Premium Family kräver att alla sex användare bor på samma adress och kostar 169 kronor per månad. Som ny användare kan man prova abonnemanget gratis i tre månader innan man behöver betala.

Källa