https://www.mobil.se/nyheter/stopp-f-r-ios-8-hos-riksbanken
557585
Nyheter
Hemlig säkerhetsbrist

Stopp för Ios 8 hos Riksbanken

Telenor har uppmanat Riksbankens personal att inte uppdatera sina Apple-enheter till Ios 8.

Computer Sweden rapporterar idag om en uppmaning från Telenor till Riksbanken att inte uppdatera till Ios 8 – av säkerhetsskäl. Säkerhetsbristen ligger enligt uppgift i hur Ios på Iphone kommunicerar med Exchange-servrar. Exchange är en serverprodukt från Microsoft för hantering av bland annat mejl, kontakter och kalendrar.

Trots att många företag, myndigheter och organisationer använder Exchange är Telenors uppmaning om att vänta med uppdateringen bara riktad till Riksbanken. I en kommentar till Computer Sweden hänvisar Telenor till att Riksbanken har specifika skallkrav för säkerheten – som alltså kombinationen av Exchange och Ios 8 inte lever upp till. Telenor avstår dock från att lämna några fler detaljer om vad det är som skiljer Ios 8 från tidigare versioner när det gäller säkerheten.

Ios 8 har vållat problem även för andra Exchange-användare, men enligt dessa rapporter handlar det främst om svårigheter att logga in eller synkronisera vissa tjänster.

Enligt Apples hemsida innehåller Ios 8 många nya funktioner för företagsanvändare. Bland dessa finns möjlighet att göra fler inställningar för kontot på Exchangeservern direkt från mobilen.

Källa