Dags att förnya på bred front

Stora förändringar i Apples kommande Ipad Pro

Efter flera år med mindre förändringar kan nästa års Ipad Pro-modeller erbjuda flera större förändringar.

De senaste åren har det inte hänt speciellt stora förändringar när det handlar om Apples utbud av Ipad-modeller. Det kommer dock att förändras med de Ipad Pro-modeller som släpps nästa år enligt publikationen Bloombergs Mark Gurman, som säger att modellerna kommer att stå för de första stora förändringarna sedan 2018.

En av de två stora förändringarna blir att nästa Ipad Pro-modeller - med kodnamnen J717, J718, J720 och J721 - kommer att gå över till nästa generation av Apples egentillverkade M-kretsar, närmare bestämt de som kallas M3.

De kommer även att bli Apples första surfplattor med oled-skärmar, det vill säga samma typ av skärmar som används på Iphone sedan X-modellen lanserades 2017. Att använda oled kommer bland annat att resultera i bättre skärpa och ljusstyrka, och med exakt färgåtergivning.

Apple ska även ha för avsikt att ta Ipad Pro ytterligare ett steg närmare att vara en bärbar dator med ett nytt Magic Keyboard med lite ny design och framför allt en större styrplatta.

Däremot kommer det inte att bli någon större skillnad på skärmstorleken, de nya modellerna kommer i storlekarna 11 tum och 13 tum medan den befintliga större modellen ligger på 12,9 tum.