Jawbone, IFTT och Logitech redan med

Stort intresse för Nests utvecklarprogram

Många utvecklare har visat intresse för Nest Labs utvecklarprogram. Nu är det igång.

Publicerad Uppdaterad

”Om Nest Protect upptäcker rök, skicka ett sms till mina grannar.” Detta IFTT-recept är en av de första tillämpningar som kommit ut från Nest Labs nylanserade utvecklarprogram. Har du ett Jawbone UP24-armband kan det snart kopplas till Nest som då kan justera temperaturen i ditt hem enligt dina Jawbone-mätningar, innan du ens stigit upp på morgonen. Utöver IFTT och Jawbone har även Mercedes-Benz, Whirlpool, LIFX och Logitech anslutit sig till det utvecklarprogram som Nest Labs lanserade på tisdagen.

Nest Labs, som Google köpte upp i januari, tillverkar uppkopplade termostater och brandvarnare. Utvecklarprogrammet signalerar dock företagets större ambitioner inom hela området "uppkopplade prylar".

Intresset bland utvecklare om att arbeta mot Nests API (Application programming Interface) har varit stort med redan 5 000 intresseanmälningar, skriver Nest Labs på sin hemsida. Programmet handlar om mer än bara uppkoppling och fjärrstyrning av Nests enheter i hemmet, säger företaget. 

– Nests utvecklarprogram gör det möjligt att på ett säkert sätt koppla samman Nests produkter med allt från lampor, vitvaror, fitnessarmband till även bilar och att skapa hus som är säkrare, energieffektiva och mer medvetna, skriver Nest.

Det går knappt att undgå Googles växande ambitioner inom uppkopplade prylar, inte minst inom smarta hem, något som vi kommer att få höra mer om på företagets utvecklarkonferens, I/O, senare idag onsdag.

Nest har så klart även integrerats med Google. Säger man exempelvis ”OK Google, sätta Nest på 20 grader” så justeras termostatet. Använder man Google Now justeras termostatet automatiskt när man är på väg hem. Funktionen har dock inte ännu lanserats.

Hur intresserad är du av att koppla upp fler prylar och göra ditt hem smartare? Kommentarsfältet är ditt.

Källa