38 procent vill ha koreanskt i julklappssäcken

Studie: Galaxy S8 mer populär än Iphone X bland vuxna i USA

Enligt en färsk undersökning som företaget Ebates låtit genomföra bland 1 541 amerikaner, så är Samsungs Galaxy S8 mer populär bland vuxna än Iphone X. När det kommer till ungdomarna i landet är situationen däremot den omvända. Åtminstone när det kommer till vilken telefonmodell man skulle vilja få i julklapp.

Publicerad Uppdaterad

Samsung lanserade nyligen en ganska fräck reklamfilm med det inte särskilt subtila budskapet att den som köper en Samsungtelefon har växt upp, medan den som köper en Iphone inte har det. Och möjligen kan man få lite vatten på sin kvarn nu när företaget Ebates publicerat resultaten av en färsk undersökning bland 1 541 amerikaner. Den visar nämligen att Galaxy S8 är den telefon som vuxna amerikaner helst vill hitta i julklappspaketet. Detta i konkurrens med Apples Iphone 8, 8 Plus och X. Slår man samman de tre nya Iphone-modellerna så vinner Apple förvisso överlägset totalt sett, men Galaxy S8 är utan tvekan den mest populära telefonmodellen i gänget. Bland de vuxna alltså. För bland kidsen (läs: tonåringarna) är situationen den omvända. 

Iphone X och 8 populärast bland tonåringar

Tittar man på de yngre användarna så är Apple-preferensen klart dominerande. Det blir jämnt skägg mellan Iphone 8 och Iphone X, som plockar hem hela 35 procent var bland ungdomarna. Där slår Galaxy S8 enbart Iphone 8 Plus, som av någon anledning inte tycks tilltala mer än en fjärdedel av de yngre. En intressant detalj är att Iphone X, som är Apples flaggskeppstelefon, är den minst populära telefonen bland de vuxna som deltagit i undersökningen. Bara 20 procent säger sig vilja hitta en Iphone X i julklappspaketet, vilket alltså är nästan hälften så många som gärna skulle vilja ha en Galaxy S8. Propeller Insights, som genomfört undersökningen, har inte djupdykt mer än så. Det finns med andra ord ingen närmare förklaring till resultatet.

Källa