Finsk sisu på handleden

Suunto lanserar smartklockan Race

Nya smartklockan Race vänder sig till alla som gillar träning och att inte gå vilse.

Publicerad Uppdaterad

Finska Suunto har nu presenterat sin senaste smartklocka Race som främst vänder sig till personer som tränar och trivs i vildmarken. Den har en amoled-skärm på 1,43 tum skyddas av safirkristall. Upplösningen ligger på 466x466 pixlar och har automatisk ljusstyrka. Den har en krona som kan användas för att navigera i gränssnittet samt två fysiska knappar, medan boetten finns i två versioner – en i rostfritt stål och en i titan. Den tål vatten ner till 100 meter samt temperaturer mellan -20C och 55C.

När det handlar om navigation vill Suunto verkligen att användaren inte ska tappa bort sig då klockan har dubbelbands GNSS, GPS, Galileo, GLONASS, QZSS samt Beidou. Den kan dessutom utnyttja fyra av dessa satellitsystem samtidigt och vara ansluten till totalt 32 satelliter för ökar precision i positioneringen. Den har även en kompass med en precision på 5 grader.

Batteritiden ska enligt Suunto ligga på 26 dagar när den används som smartklocka, om du däremot aktiverar allting i fråga om träning och högsta precisionen på positioneringen ska batteritiden vara 40 timmar.

Suunto Race i rostfritt stål kostar 5390 kronor, titanversionen ligger på 6590 kronor.