Design-headset

Svenska Zound gör tre Adidas-märkta True Wireless-headset

Zound Industries, mest kända för Urbanears och Marshall Headphones, har nu ännu ett headset-varumärke.

Publicerad Uppdaterad

Svenska Zound Industries som tillverkar headset och högtalare har sitt eget varumärke Urbanears men har nått större framgångar genom att licensiera varumärket Marshall från förstärkartillverkaren. Nu har man även tre nya headset via ännu ett licensavtal, med Adidas. Avtalet med Adidas tecknades redan 2018 och har tidigare resulterat i ett par hörlurar som släppts till försäljning.

Headseten finns i de tre vanligaste formgivningarna, det vill säga med pinne och utan gummiplupp, med både pinne och gummiplupp, och i sportdesign med gummiplupp och vingar som fäster i örat. Allt med en formgivning som förutom loggan även i övrigt ska leda tankarna till Adidas.

Adidas Z.N.E. 01 ANC är den dyraste modellen, för 2000 kronor, med pinne och gummipluppar. Headsetet har aktiv brusreducering, 6 mm stora högtalarelement, och är svettskyddade enligt IPx5. Det ligger nära till hands med tanke på specifikationerna att tro att det är samma headset i grund som Marshall Motif, men med annan formgivning.

Adidas Z.N.E. 01 saknar brusreducering men har 12 mm stora högtalarelement och en öppen design utan gummipluppar. Det påminner därmed starkt om Marshall Minor III. Öronsnäckorna har 5 timmars batteritid och med etuiet ska headsetet klara sig 25 timmar. Priset är 1100 kronor.

FWD-02 är sportmodellen med vingar för bättre infästning och en prislapp på 1800 kronor. Såväl vingar som gummipluppar kan bytas ut för bästa passform. Headsetet saknar aktiv brusreducering men är vattenskyddat enligt IPx5, och har 6 timmars batteritid.

Alla tre headseten finns i gråsvart eller ljusgrå, och kan beställas från Adidas hemsida.

Källa