Bara att blippa loss

Swedbank lanserar kontaktlös betaltjänst för mobilen

Swedbank och Sparbankerna har i all tysthet lanserat sin egen tjänst för kontaktlösa betalningar via smartphone. Och det fungerar både i butiker och på nätet.

Publicerad Uppdaterad

Den som är kund hos Swedbank eller Sparbankerna kan fortfarande inte använda sig av Google Pay. Däremot så har man nu rullat ut sin egen mobillösning för kontaktlösa betalningar. Konceptet kallas för Swedbank Plånbok, och appen finns nu i Googles Playbutik. Lösningen kan användas av bankens kunder för att genomföra betalningar i alla butiker vars kassaterminaler har stöd för kontaktlösa betalningar. Och tjänsten kan även användas för nätbetalningar, förutsatt att nätbutiken är ansluten till Masterpass. 

Mobilt Bank-ID krävs

För att komma igång med tjänsten så måste man utöver själva appen också ha Mobilt Bank-ID installerat på sin telefon. Är de bitarna på plats så är det bara att ladda ned, logga in och registrera sig. Appen har även synpunkter på vilken säkerhetsnivå du har på telefonens upplösning. Svepmönster på skärmen duger inte, det måste vara pin-kod.

Det är viktigt att poängtera att Sparbankerna har sin egen version av appen kallad Sparbanken Plånbok. Huruvida det finns några planer på stöd för Google Pay är i nuläget oklart. Swedbank säger att man inte har någon information om den saken att komma med i nuläget. 

Källa