https://www.mobil.se/nyheter/swish-nu-ven-f-r-windows-phone
527713
Nyheter
Betala till mobilnummer

Swish nu även för Windows Phone

Bankernas tjänst för att du ska kunna föra över pengar till andra privatpersoner med hjälp av deras mobilnummer har just släppts till mobiler med Windows Phone.

När Swish lanserades strax innan jul var det för Android och Iphone endast och med sex banker som stod bakom. Då fanns ingen tidsplan på hur användare av Windows Phone skulle få tillgång till tjänsten, men nu finns den på plats i Microsofts programbutik och även användare av Windows Phone kan alltså använda tjänsten.

En förutsättning för att använda Swish i sin mobil är att du har Mobilt BankID installerat och det är en app som kom först i maj i år för Windows Phone. Appen Swish anropar appen Mobilt BankID för att säkra din identitet och för att aktivera Swish så väl som Mobilt BankID kräver banken oftast att du loggar in i Internetbanken på en dator.

Ingen av de banker som har appar för Windows Phone använder ännu Mobilt BankID för inloggning i sin respektive app, men det är något som säkert är under utveckling.

De banker som idag erbjuder överföringar med hjälp av Swish är Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB samt Swedbank och Sparbankerna. Skandiabanken har tidigare aviserat att de ska ansluta sig till tjänsten under hösten och de räknar med att kunna erbjuda tjänsten under november månad.

Priset för en överföring via Swish varierar från bank till bank, men ligger vanligtvis runt en krona per överföring. Under en introduktionstid har dock bankerna bjudit på överföringarna.