https://www.mobil.se/nyheter/sydkoreansk-operator-borjar-salja-iphone-3gs
565459
Nyheter
Har legat på lagret i nio år

Sydkoreansk operatör börjar sälja Iphone 3GS

Skulle du köpa en nio år gammal smartphone, bara du fick den tillräckligt billigt? Skulle inte tro det, va. Just du är nog å andra sidan inte målgruppen när sydkoreanska SK Telink nu ska börja sälja Apples Iphone 3GS på nytt.

Cortex A8-CPU på 600 MHz, 3,5-tumsskärm med en upplösning på 320 x 480 pixlar, 256 MB arbetsminne och en kamera på 3 megapixlar. Nej, specifikationerna på Apples nu nio år gamla Iphone 3GS skulle inte räcka halvvägs för att ens klassas som en extrem budgetmobil avsedd för utvecklingsmarknader idag. Så vem sjutton skulle vilja ha ett exemplar? Det är onekligen en berättigad fråga att ställa till den koreanska operatören SK Telink, som nu ska börja sälja Iphone 3GS på nytt.

Något för samlaren

Det handlar om ett stort antal 3GS-enheter som legat orörda i en lagerlokal i många år. Telefonerna är helt oanvända och kommer med originaltillbehören. SK Telink har testkört några enstaka exemplar för att säkersställa att de överhuvudtaget fungerar efter alla dessa år. Man kommer att sälja dem utan kontrakt för motsvarande 360 kronor styck. För pengarna får man en enhet som förvisso kan användas för att ringa, skicka SMS, spela musik och lagra bilder, men inte så mycket annat. Det går inte ens att uppdatera till någon tillnärmelsevis ny IOS-version. Möjligen kan Apple-samlare tänkas köpa ett exemplar. Men för den som bara vill ha en väldigt enkel smartphone finns självfallet en mängd betydligt bättre alternativ.