Annons

Först

Tålig Windowslur från Panasonic

Panasonic är först ut med att släppa en tålig Windows 10-mobil.

Publicerad Uppdaterad

Panasonic har gjort tåliga surfplattor med både Android och Windows under lång tid nu och även en hel del laptops. Men under Mobile World Congress har de utannonserat företagets första ruggade telefon med Windows 10 Mobile, vilket även är den första tåliga Windows 10-mobilen som utannonserats så vitt vi känner till saken.

Toughpad FZ-F1 är namnet, men trots sitt surfplatteliknande namn handlar det om en enhet med en 4,7 tum stor display. Enheten har ett icke namngivet Qualcomm-chip med fyrkärnig processor på 2,3 gigahertz, två gigabyte arbetsminne och 16 gigabyte lagring. I samma veva släpper Panasonic även FZ-N1, vilket är en identiskt telefon, men som istället för Windows 10 Mobiler kör Android.

Tåligheten då? Enheten har testats för att klara 2000 släpp från en meter och klarar att vara nedsänkt i en meter vatten under en halvtimme bland annat. Enheten kommer att släppas under hösten till ett pris på 1599 dollar, det vill säga ungefär 13 600 kronor. Hur det ser ut med en eventuell svensk release återstår dock att se.