Large- och 4G-abonnemangen

Tele 2 stryper hastigheten

De flesta har förmodligen mötts av erbjudandet från Tele 2 om fri surf för abonnemanget "Large" för mobilt bredband. Erbjudandet är numera en sanning med modifikation, efter att operatören har lagt till ett nytt villkor i det finstilta.

Publicerad Uppdaterad

Tele 2 har sedan några år tre olika 3G-abonnemang och sedan november 2010 ett 4G-abonnemang för mobilt bredband. Sedan första juni förra året har 3G-abonnemanget "Large" erbjudit fri surf och har varit en så kallad "äkta fri surf" med obegränsad surfmängd varje månad. Samma sak blev det med 4G-abonnemanget som lanserades i november. Abonnemangen har inte haft något tak för hur mycket man får surfa utan att hastigheten sänks. Kunderna har aldrig behövt köpa till ytterligare datamängd som behövdes till och med maj 2010.

Men nu är det alltså slut med äkta fri surf. I det finstilta för Large står det numera att "överföringshastigheten kan begränsas till 200 Kbit/s vid 10 gånger normal förbrukning/månad" och samma sak för 4G men med 20 gånger normal förbrukning. Operatören redovisar inte siffran utan har en diskret länkning till