Och flera europeiska länder

Telenor tar bort roamingavgifterna för surf i USA och Turkiet

Telenor, har lagt till fler länder till sin lista där fri roaming för surf gäller.

Publicerad Uppdaterad

Vid det här laget har vi vant oss vid och lärt oss uppskatta EU:s regler som innebär att vi har med oss vår datapott och surfar och ringer som hemma i Sverige även inom EU. Telenor har sedan tidigare slängt med även Malaysia, Myanmar och Thailand som länder där man kan surfa med sin egen datapott. Nu tillkommer även Schweiz, Serbien, Andorra och framför allt Turkiet och USA, som ju är populära resmål för många svenskar.

Med de nya reglerna surfar du som vanligt med din datapott från Telenor i dessa länder. Har du ett abonnemang med obegränsad datapott blir taket 100 gigabyte. Observera att den fria roamingen i dessa länder endast gäller surf, inte telefonsamtal eller sms. Inom EU gäller däremot fri roaming även för samtal och sms.

Telenor passar också på att stuva om bland surfpotterna i sina abonnemang. Generellt får de billigare abonnemangen mer surfpott, från 3 gigabyte för 219 kronor per månad. Man tar bort bindningstiden från alla abonnemang, och där man tidigare fick rabatt vid bindningstid för dyrare abonnemang blir priserna nu lite högre, men lägre jämfört med om du hade ett abonnemang utan bindningstid. Som exempel kostade abonnemanget med obegränsad surfpott tidigare 549 kronor med 2 års bindningstid och 749 kronor utan. Nu kostar det 569 kronor per månad utan bindningstid.

Källa