Inga problem med kompatibiliteten

Test visar: Misstankarna ogrundade – Iphone 15 laddar som de ska

Iphone 15 laddar rätt även med andra laddare och sladdar än Apples egna.

Publicerad Uppdaterad

Även efter att Apple hade presenterat sina nya Iphone 15-modeller, men innan det hade hunnit undersökas, fanns utbredda misstankar om att Apple skulle komma att göra något för att ge sina egna laddare och usb C-sladdar egenskaper som skulle skapa kompatibilitetsproblem..

Nu har företaget Dxomark genomfört omfattande tester av att ladda Iphone 15 och Iphone 15 Pro Max testat att ladda enheterna både med Apples egna tillbehör samt laddare och sladdar från tredje part. Resultaten som man har kommit fram till är att det inte finns kompatibilitetsproblem mellan Iphone 15/15 Pro Max och någon de laddare och kablar från andra tillverkare som har använts i testerna.

Under testerna mätte man den primära effekten, vilket är den effekt som dras från eluttaget till laddaren. Laddare brukar normalt överföra ungefär 90 % av effekten till enheten som laddas. När man 20W-laddare eller kraftfullare med en Iphone 15 kunde man komma upp i de avsedda 20W till enheten, och för Iphone 15 Pro Max räckte det med en laddare på 27W för att komma upp i de avsedda 25W till enheten.