Funktionsspäckad

The Dash – Hörluren som ska göra allt

Funktionsspäckade hörluren Dash har nyligen passerat sitt Kickstarter-mål med råge. Läs allt om vad den erbjuder och hoppa på tåget själv.

Publicerad Uppdaterad

Kickstarter-projekt är alltid kluriga att skriva om då det inte alls är säkert att de blir verklighet, ens om de passerar sina insamlingsmål. Bluetooth headsetet The Dash har i alla fall passerat sitt Kickstarter-mål, med närmare tio gånger mer än vad de efterfrågade från början. Det är inte så konstigt, för om de får det hela att fungera lagom till lanseringen i januari nästa år är det en enormt imponerande pryl vi har att göra med.

Det hela består av ett bluetooth-headset i två delar, en snäcka för varje öra. Utöver att leverera musik via bluetooth och Aptx fungerar det som headset som plockar upp käkbenets vibrationer. Snäckorna i sig har ingen aktiv brusreducering, men ska enligt tillverkaren vara bra ljudisolerande ändå. Om du är ute och tränar med dem, för givetvis är de fuktskyddade också, kan du välja att släppa igenom omgivande ljud för större trafiksäkerhet.

För träningens skull finns även en inbyggd pulsmätare, pulsoximeter (syresättning i blodet), stegräknare och kadensmätare inbyggt, något som både fungerar med tillhörande app (och eventuella utvecklare som hakar på) och helt fristående via talsyntes. Utöver det finns även fyra gigabyte lagringsutrymme inbyggt för att lagra musik om du inte skulle orka ha telefonen med dig.

Det är rejält många funktioner för ett pyttelitet headset och det ska bli väldigt intressant att se om det kan leverera i tid och med alla funktioner på plats. Något många andra Kickstarter-projekt haft problem med tidigare.

I skrivande stund har utvecklaren fått in drygt 2,5 miljoner dollar till projektet (de bad om 260 000) och det är 26 dagar kvar. Vill du haka på tåget kostar ett förhandsexemplar 199 dollar.