Medger offline-lyssning

Tidal släpper app för Samsungs wearable tech-enheter

Den som kör musikstreaming-tjänsten Tidal och dessutom använder någon av Samsungs wearable tech-enheter kan nu ladda hem en Tidal-app som bland annat medger offline-lyssning.

Publicerad Uppdaterad

Nej, Tidal är verkligen ingen jätte om man jämför med tjänster som Apple Music eller Spotify. Runt tre miljoner personer har ett abonnemang, något som kan jämföras med Spotify som enligt de senaste siffrorna har 87 miljoner betalande användare. Men faktum är att många som använder Tidal tycker väldigt bra om tjänsten, som på något sätt också har lyckats överleva trots att den fått sin dödsdom av analytiker och andra experter vid ett flertal tillfällen under de senaste åren. Och bolaget fortsätter utveckla plattformen, nu senast med en app för Samsungs wearable tech-enheter. 

Offlinestöd

Appen kommer att kunna användas på enheter som Gear S2, Gear S3, Gear Sport, Galaxy Watch, Gear Fit2 och Gear Fit2 Pro och medger framför allt att man kan ladda ned och lyssna på musik från Tidal i offlineläge. Man behöver således inte ha med sig en parkopplad smartphone för att kunna njuta av Christer Sjögrens senaste spår på sin powerwalk. Vad som däremot krävs är ett premiumabonnemang hos Tidal. Appen finns ute nu. 

Källa