Inte längre begränsat till ett fåtal enheter

Tidals musik i masterkvalitet blir tillgänglig på alla Android-telefoner

Streamingtjänsten Tidals högupplösta ljudkvalitet har tidigare bara gått att avnjuta på ett fåtal Android-mobiler. Nu lanseras stöd för den högre ljudkvaliteten för på samtliga Android-telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Samtidigt som det kommer rapporter om att streamingtjänsten Tidal nu har helt slut på pengar, så ångar företaget på med att rulla ut ny funktionalitet och förbättra tjänsten. Med den senaste uppdateringen av Android-appen kommer förvisso inga nya funktioner, men däremot ger den alla Android-användare stöd för riktigt högupplöst musik via plattformen, oavsett vilken typ av Android-mobil man har. Tidigare var det bara ett antal LG-telefoner och Essential Phone som hade stöd för så kallad Masterstreaming. 

Handlar om 150 000 spår

Masterstreaming innebär i princip dubbelt så bra ljud som HiFi. I stället för 44,1 Khz med 16-bitarsupplösning så får man 96 KHz med 24-bitarsupplösning. Det är förstås långt ifrån alla spår på Tidal som kommer i den ljudkvaliteten. Det handlar om runt 150 000 spår. Huruvida tjänsten överlever särskilt länge till återstår dessutom att se. Enligt norska Dagens Näringsliv så landade bolagets förlust på över 900 miljoner kronor 2018, men Tidal har sagts vara på fallrepet förr och ändå lyckats leva vidare. 

Källa