Annons

5 nanometer

TMSC drar igång nästa generations kretsteknik

TSMC ger nu besked att de börjat förbereda för massproduktion av sin 5 nanometersprocess vilket ger möjlighet till strömsnålare och samtidigt snabbare smarta enheter.

Publicerad Uppdaterad

TSMC har nu börjat förbereda för att kunna starta massproduktionen av deras nya 5nm-teknik. De har arbetat med att utveckla den här tekniken i ett par år och det är den andra generationen som använder så kallad ULV-teknik. 7nm+-tekniken var den första som använde sig av denna och dessa chip sitter nu i många toppmodeller. Vi kan alltså tänka oss att den nya 5nm-tekniken kommer att hamna i de kommande toppmodellerna, möjligen redan nästa generation. TSMC menar att deras produktionskapacitet redan är fullbokad. 

Men vad innebär det här egentligen, vad betyder det rent praktiskt? Jo, det det går ut på är att man hela tiden göra tekniken mindre och mindre för att mer ska rymmas på samma kretsyta, främst görs det genom att man minskar bredden på de etsade ledningsbanorna. Det gör att man kan få upp prestandan utan att behöva gå upp i storlek på enheterna. 

Källa