1
1
https://www.mobil.se/nyheter/tomt-i-kartongen-men-xiaomi-ger-bort-laddare-till-den-som-behover
569732
Nyheter
falskt
Mi 11 både med och utan laddare

Tomt i kartongen men Xiaomi ger bort laddare till den som behöver

Den nya trenden är att mobiltillverkarna utesluter laddare från kartongen med nya telefoner. Argumentet är av miljöskäl, men Xiaomi går sin egen väg.

Som det rapporterats tidigare bekräftade Xiaomi igår att man liksom Apple och troligen även Samsung avstår från att skicka med laddare med sin nya flaggskeppstelefon. Resonemanget baseras på att de flesta troligen har en laddare hemma redan, från tidigare telefonköp, och att de därför lika gärna kan använda den och alltså spara på jordens och mobiltillverkarens resurser. Det är dock inte säkert att de laddare som ligger i byrålådorna i världens hem stödjer den snabbladdning som stöds på allt fler av dagens allra nyaste telefoner och därför är Xiaomis lösning smart. Under lanseringen av Mi 11 för den kinesiska marknaden fick vi reda på att tillverkaren inte skickar med laddare i paketet, men att de som behöver en laddare i samband med köpet kan få med en sådan utan extra kostnad. Priset på Xiaomi Mi 11 är 3999 kinesiska yuan utan laddare och samma pris, 3999 yuan med laddare.

Hur Xiaomi väljer att göra när telefonen troligen inom kort lanseras på även den svenska marknaden återstår att se. Apple skickar med Iphone 12 enbart med en Lightning till USB-C-kabel, vilket gör att de laddare Iphone-användare troligen har hemma inte passar. Samsung väntas lansera sin S21-serie i mitten av januari och då får vi se hur de väljer att göra.

Ämnen