Två klockor och en... sockerbit

Tre nya Pebble på Kickstarter

Pebble har just dragit igång sin tredje Kickstarterkampanj, denna gång för två nya Pebble-klockor och en helt ny typ av ultrabärbar enhet.

Publicerad Uppdaterad

Pebble storsatsar på nya enheter, och gör det som vanligt på kickstarter. Med tanke på att de har rekordet för insamlade pengar på Kickstarter och när detta skrivs har dragit in två tredjedelar av målet på en miljon dollar på 40 minuter, finns det väl ingen anledning att ändra på ett vinnande koncept. Det rör sig alltså om tre nya enheter, där två har karaktären av uppföljare, och alla tre är märkbart plånboksvänliga.

Pebble 2 är uppföljaren till originalet, återigen med svartvit skärm och en design som ett nödlarm för pensionärer som ramlat, men denna gång med en inbyggd pulsmätare. Med en prislapp på 99 dollar, gissningsvis tusen kronor här i Sverige, siktar den på att vara den billigaste smarta klockan på marknaden. Pebble 2 är vattentät ner till 30 meter, har inbyggd aktivitetsmätare och en batteritid på 7 dagar. Mikrofon finns för att spela in meddelanden och diktera text. Den ska börja levereras i september.

Den mer ambitiösa Pebble Time 2 är förvånansvärt lite dyrare, priset är satt till 169 dollar och vi lär kunna räkna med en prislapp på en bit under 2000 kr i Sverige. Den har samma egenskaper som Pebble 2, men med färgskärm. Designen är snarlik Pebble Time, men med 53% större skärm på samma yta, som rymmer mer text. Batteritiden ska vara 10 dagar, och Pebble brukar vara bra på att hålla vad de lovar när det kommer till batteri. Den ska dock inte börja levereras förrän i novmber.

Pebble Core är kanske den roligaste produkten, för att den är ett försök att hitta på någonting alldeles nytt. Det kan sägas vara en liten skärmlös Androidenhet, stor som en klocka men tjockare, som du styr med knapptryck och röstkommandon. Den har inbyggd 3g och behöver alltså inte en mobil att para ihop sig med. Den klarar bland annat av att logga motionspass via ett flertal av de stora motionstjänsterna, och via ett hörlursuttag kan den streama från Spotify, som Pebble fått med på tåget från start. En sak som gör det hela riktigt intressant är prislappen på endast 69 dollar, vilket gör det till en realistisk sidopryl.

Pebble Core finns även i en utvecklarvariant, som har expansionsport och två programmerbara knappar, tillsammans med ett SDK, detta till samma prislapp som motionärsvarianten. Pebble Core ska inte levereras förrän i januari 2017.

Här är Pebbles reklamvideo för kampanjen:

Och här är kampanjen.