Annons

Twitter dödar nylanserad funktion

Twitter dumpar nya extramärkningen

Den nya funktionen där utvalda användare klassades som officiella med en speciell ikon levde inte många timmar.

Publicerad Uppdaterad

För två dagar sedan introducerade Twitter en ny funktion utöver den blåa extraikonen för betalande användare, där en grå ikon lades till utvalda användares konton där kontot klassades som officiellt. Detta för att differentiera konton mer än tidigare, och visa att det var ett officiellt konto för exempelvis stora publikationer, myndigheter et cetera.

Funktionen blev dock inte långvarig då Twitters nya VD Elon Musk gick ut bara timmar senare och förklarade att han hade ”dödat” funktionen. Musk konstaterar att ”Twitter kommer att göra många dumma saker under de kommande månaderna” och att företaget kommer att ”behålla sådant som fungerar och förändra sådant som inte gör det”, något som man uppenbarligen upptäckte väldigt fort i fråga om officiella konton.

Samtidigt har Twitter hamnat i lite av ett blåsväder då användare som har publicerat karikatyrer av eller på andra sätt roat sig på Musks bekostnad har fått sina konton blockerade. Detta trots den nya uttalade policyn om fri kommunikation och att alla tidigare utelåsta användare, inklusive före detta presidenten Donald Trump och den högerextrema konspirationsteoretikern Alex Jones.

Källa