Får ny strömsparfunktion

Uppdatering ger Sonos högtalare bättre batteritid

Sonos har släppt en uppdatering som förbättrar funktionen i deras högtalare.

Publicerad Uppdaterad

Från att ha fokuserat utslutande på ljud i hemmet med multirum-lösningar, så har Sonos de senaste åren kompletterat sitt utbud med högtalare du kan bära med dig. Till stranden, ut i trädgården eller vart du vill. Det handlar om Sonos Move och Sonos Roam. Nu får de två högtalarna, med den uppdatering som just släppts, en ny batterisparfunktion. Till skillnad från Sonos övriga sortiment som alltid behöver vara anslutna med sladd till eluttag, så är ju Roam och Move batteridrivna och behöver laddas regelbundet. Med den nya uppdateringen så kommer högtalarna att stängas av när de inte använts på 30 minuter.

Uppdateringen, som du sköter via Sonos S2-appen i din mobil, ger även användare av Iphone tillgång till Equaliser-inställningar direkt från Now playing-skärmen. Använder du Roam och Move tillsammans med andra Sonos-högtalare så kan du i och med uppdateringen även dra nytta av att Soos Arc, Beam (1:a och 2:a generationen), Sonos Playbar, Sonos Playbase och Amp ala fått stöd för DTS surroundljud.

Uppdateringen startar du från Inställningsmenyn i Sonos S2-appen och väljer sedan System - Systemuppdateringar - Sök efter uppdateringar.