Snart möjligt betala med Iphone i Sverige

Uppgifter: Apple Pay till Sverige den 24 oktober

Bild: Apple

Apple bekräftade i somras att man kommer att lansera sin mobila betaltjänst Apple Pay i Sverige någon gång under året. Och nu kommer obekräftade uppgifter som gör gällande att ett samarbete med Nordea kommer presenteras redan på tisdag nästa vecka.

Publicerad Uppdaterad

Det har funnits en del indikationer på att Apple Pay är på gång i Sverige. Inte minst har Apple tämligen nyligen översatt sina supportdokument för tjänsten till svenska. Det är sajten Macpro.se som nu kommer med uppgifter om att tjänsten ska lanseras den 24 oktober, det vill säga på tisdag nästa vecka. Enligt uppgifterna, vars källa man inte röjer, ska det handla om ett samarbete med Nordea. Någon annan bank nämns inte i sammanhanget. 

Funnits i tre år

Apple Pay har funnits på marknaden i tre år vid det här laget och har rullats ut i 21 länder så här långt. Apple bekräftade tidigt i augusti att man skulle lansera tjänsten även i Sverige, men preciserade inget datum. Däremot hävdade man att det skulle ske innan årsskiftet. Tjänsten, som erbjuder kontaktlösa betalningar över NFC via Iphone, är kopplad till appen Wallet där kreditkortsuppgifter kan lagras. Autentisering sker via Touch ID. Varken Nordea eller Apple har kommenterat saken ännu. 

Källa