https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-apple-watch-pa-vag-att-fa-somnmatning
567484
Nyheter
Oklart om ny hårdvara krävs

Uppgifter: Apple Watch på väg att få sömnmätning

Ska Apples smartklocka Apple Watch begåvas med sömnmätning till sist? Ja, det hävdar i alla fall källor med insyn i saken.

Att hålla koll på sömnen med wearable tech-enheter av olika slag är långt ifrån någonting nytt. Aktivitetsarmband har gjort det sedan kritaperioden, och det finns gott om smartklockor med dylik funktionalitet. Men den mest populära produkten av dem alla i segmentet – Apple Watch – har däremot inte kunnat ståta med färdigheten så här långt. Det har tidigare cirkulerat rykten om att 2020 års Apple Watch-enheter skulle få sömnmätning, men enligt färska uppgifter från källor till sajten 9 to 5 Mac så kan det hela vara avsevärt närmare förestående. Enligt dem så ska sömnmätning för Apple Watch offentliggöras så snart som nästa tisdag, det vill säga  i samband med att Apple presenterar årets nya Iphone-modeller. Det skulle således kunna handla om en funktionalitet som är exklusivt förbehållen en ny version av Apple Watch, men det är å andra sidan inte helt säkerställt. 

Enligt uppgifterna så ska funktionen nämligen bygga på input från de sensorer som Apple Watch har redan i dag, det vill säga sensor som fångar upp rörelse, hjärtfrekvens och ljud. En helt ny app lär det hur som helst bli. Ett problem med Apple Watch är den förhållandevis korta batteritiden, vilket gör att de flesta användare väljer att ladda sin klocka på natten. Men med den nya appen ska det komma inbyggda påminnelser om att ladda klockan i god tid innan man går och lägger sig. Det ska även gå att använda en andra klocka enbart för att hålla koll på sömnen, som synkroniserar informationen med ens ”huvudklocka”. Jojo, det kanske är en utmärkt idé om man har obegränsade ekonomiska resurser, men annars lär nog det förstnämnda vara en betydligt mer gångbar lösning. Apples tisdagsevent nästa vecka blev hur som helst utan tvekan något snäpp mer spännande.