Harmony OS

Uppgifter: "Nokia kan släppa telefoner med Huaweis Harmony OS"

Enligt rapporter har Nokia planerat att lansera två nya telefoner med Huaweis operativsystem Harmony OS.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare i somras lanserade Huawei sitt operativsystem Harmony OS officiellt och det kan nu installeras på en del äldre Huaweitelefoner på den kinesiska makrnaden. Huawei har också börjat sälja 4G-versioner av sin Mate X2 med Harmony OS 2.0. Utvecklingen av Harmony OS tog fart i och med att de förbjöds att använda sig av Googles tjänster. Det gör att Harmony OS sannolikt inte kommer att vara intressant för många marknader i västvärlden. Men i Kina, där Googles appar är förbjudna ändå, så är läget ett annat. 

Det verkar även Nokia ha förstått och enligt en rapport från kinesiska IT Home så kommer Nokias kommande X60 och X60 Pro att lanseras i Kina med Harmony OS. De två modellerna sägs få batterier på 6000 mAh och möjligen också en huvudsensor på 200 megapixlar och Zeiss-optik. Skärmen kan komma att få hela 144 Hz i uppdateringsfrekvens och det hela ska drivas av ett Snapdragonchip, vilket sägs det inget om. 

Det pratas även om att både Oppo, Xiaomi och Vivo har diskuterat att använda Harmony OS för sina smartphones, antagligen då också de modeller som är tänkta för den kinesiska marknaden.

Källa