HMD Global ligger inte på latsidan

Uppgifter: Nytt Nokia-flaggskepp med Snapdragon 845-chipp på gång

Finska HMD Global – som äger rättigheterna till varumärket Nokia på mobilsidan – har redan släppt ett flertal smartphone-enheter i år. Men ännu en telefon ska enligt färska rykten vara på gång, och det tycks handla om ett flaggskepp.

Publicerad Uppdaterad

Nej, HMD Global tycks inte ha några planer på att sluta spruta ur sig nya smartphone-modeller under 2018. Ett nytt flaggskepp ska enligt uppgifter från källor till den tyska sajten Winfuture vara på gång. Enheten ska gå under kodnamnet A1 Plus internt hos HMD Global, och det är taiwanesiska Foxconn som ska tillverka den. Telefonen antas ha en hel del gemensamt med Nokia 8 Sirocco, vars interna kodnamn var ”A1N”. 

Snapdragon 845

En tydlig indikation på att det handlar om en flaggskeppsenhet är att man valt att förse telefonen med Qualcomms Snapdragon 845-chipset, som kommit att bli något av ett standarchipp i Android-flaggskepp under året. Enligt uppgifterna ska telefonen även vara rustad med en fingeravtryckssensor under skärmglaset, i stil med den som sitter i Vivos pinfärska enhet Nex. En sådan lösning innebär förstås att man satsat på en skärm som täcker en rejäl del av frontstycket. Telefonen ska offentliggöras ”någon gång under årets andra halva”. 

Källa