Apple påstås vilja undvika förseningar

Uppgifter: Produktionen av 2018 års Iphone-modeller snart igång

Normalt sett brukar Apple inleda produktionen av varje års nya Iphone-modeller i juli. Men enligt obekräftade uppgifter från olika Apple-leverantörer i Taiwan, så ska årets Iphone-modeller börja testproduceras redan under andra kvartalet.

Publicerad Uppdaterad

Apple hade vissa problem med tillgången på Iphone X-enheter under hösten 2017, något som bland annat ska ha berott på komponentbrist och andra flaskhalsar i produktionen. Och nu vill Apple undvika en upprepning av den saken. Det hävdar åtminstone ett antal taiwanesiska leverantörer, som vittnar om att Apple kommer att sätta igång produktionen av årets Iphone-modeller redan under årets andra kvartal. 

Alla får Face ID

Det vore inte någon enorm skräll om uppgifterna stämmer. Detta dels då Apple sägs planera hela tre Iphone-modeller i år, dels förväntas förse dem alla med truedepth-teknologi och Face ID, vilket innebär att samtliga modeller får de komponenter som var upphov till förra årets förseningar. Det ska till en början handla om testproduktion, och den storskaliga produktionen förväntas därmed dra igång tidigt under tredje kvartalet. 

Källa