https://www.mobil.se/nyheter/uppgifter-snap-har-en-ny-generation-spectacles-pa-gang
566219
Nyheter
Blir lyxigare och får AR-funktioner

Uppgifter: Snap har en ny generation Spectacles på gång

När du filmar så indikeras det med vita lysdioder så de som blir filmade ser det. Även en liten diod på insidan lyser, så du själv ser att inspelningen är igång.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/kameran_8.jpg?itok=44Ewlu41', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/kameran_8.jpg?itok=0XHms87F', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/kameran_8.jpg', w: 2000, h: 1500, title: 'När du filmar så indikeras det med vita lysdioder så de som blir filmade ser det. Även en liten diod på insidan lyser, så du själv ser att inspelningen är igång. ' },]
Snap ska enligt ännu obekräftade uppgifter ha en ny version av sina fotoglasögon Spectacles på gång. Och den här gången blir de både dyrare och mer avancerade.

Det är källor till sajten Cheddar som uppger att en tredje generation fotoglasögon signerade Snap är på väg. Den första upplagan blev ingen större succé. Snap hade beställt 800 000 exemplar, men tvingades till en nedskrivning på motsvarande nästan 360 miljoner kronor till följd av bristande intresse från konsumenterna. Men avksräckta blev man inte trots det, utan släppte tidigare i år en andra generation av glasgögonen, dock i en första upplaga om 35 000 par för att sedan fylla på med ytterligare 52 000 par i en specialversion i september. Och nu ska alltså en tredje generation vara på gång, och enligt uppgifterna tar man sikte på en första omgång om 24 000 exemplar. 

Får AR-funktioner

Den nya versionen av Spectacles – som sägs gå under kodnamnet Newport – ska vara lite lyxigare och kommer även att bjuda på lite mer avancerad teknik än föregångarna. Dels påstås den nya versionen av glasögonen få dubbla kameror, dels sägs man ha implementerat teknik för att skapa augmented reality-effekter ovanpå videoklipp som filmas med glasögonen. Det snackas om en prislapp på runt 3 200 kronor för ett par. Snaps vd Evan Spiegel har under lång tid hävdat att just hårdvara är en mycket viktig del i Snaps långsiktiga planer. ”Om fem år kommer folk att använda kameran på ett sätt som man inte ens kan föreställa sig idag – den är ett lika viktigt verktyg som din telefon är idag” sade Spiegel nyligen i samband med en konferens.