Ska få hela rampljuset

Uppgifter: U12 Plus blir årets enda HTC-flaggskepp

Det kan mycket väl bli telefonmodellen U12 Plus som blir årets enda flaggskeppstelefon från HTC. Åtminstone om man får tro en källa med insyn i saken.

Publicerad Uppdaterad

Att dra ned på antalet flaggskeppsenheter är sannolikt en rätt sund strategi, om man som HTC gång på gång haft svårt att övertyga kunderna om sina topptelefoners förträfflighet. Den taiwanesiska telefonjätten har fått utstå samma problematik år efter år. Produkterna håller hög klass och får i regel fina omdömen, men försäljningsframgångarna uteblir. Att låta en enda enhet få stå i rampljuset under en längre period kan kanske åtminstone kan göra lite skillnad. Och enligt källor med insyn i saken, så ska HTC planera att låta sin kommande enhet U12 Plus skina ända in i kaklet. Det är sajten HTC Source som – med hänvisning till ”en mycket pålitlig källa” – hävdar att U12 Plus blir 2018 års enda flaggskeppsenhet från HTC. 

Även anledningen till namnet

Om man får tro uppgiftslämnaren så har HTC till och med valt Plus-namnet just för att det inte ska råda något tvivel om att en större eller bättre versionen inte är på gång. Det finns som kanske bekant ingen telefon som bara heter HTC U12. En annan intressant uppgift som källan kommer med är att HTC planerar att släppa U12 Plus i hela världen ungefär samtidigt. Det ska åtminstone inte ske i olika lanseringsvågor, utan handlar om skillnader i dagar. Det bör påpekas att det handlar om obekräftade uppgifter från en enda källa och  att man därför bör förhålla sig en aning skeptiskt till påståendena. U12 Plus förväntas offentliggöras någon gång tidigt under maj månad. 

Källa