Ta kraften från solen

Urbanista släpper buds med solladdning

Nu ska även buds få ström från solen, om än på ett lite mer indirekt sätt.

Publicerad Uppdaterad

Urbanista presenterar en uppsättning nya buds där det mesta av nytänkandet går ut på att de går att ladda med solceller, eller rättare sagt att laddfodralet är utrustat med solceller för att ladda fodralet. Lurarna heter Urbanista Phoenix och enligt Urbanista ska budsen ha en batteritid på upp till 8 timmar och fodralet ytterligare 24 timmar, men solcellerna förlänger givetvis detta olika mycket beroende på förhållanden.

Enligt Urbanista är de inte nödvändigt med just solljus för att ladda fodralet utan det räcker med nästan vilken ljuskälla som helst, även om detta givetvis påverkar laddeffekten.

Urbanista Phoenix är IPX4-klassade och använder Bluetooth 5.2 inklusive stöd för multipoint pairing-teknik som gör att det går at ha flera anslutningar samtidigt. De har också en hybridversion av brusreducering samt där de tvärtom släpper igenom ljud.

Urbanista Phoenix kommer att släppas under hösten med färgalternativen svart eller rosa, och det finns inget något officiellt pris men det ryktas om en prislapp på runt 2000 kronor.

Källa