Huawei får mer problem

USA försvårar ytterligare – Intel får inte sälja till Huawei

Den nuvarande amerikanska administrationen har tagit flera beslut som gjort livet surt för Huawei. Nu kommer ytterligare besked som kan vara till besvär för tillverkaren.

Publicerad Uppdaterad

Det är inte långt kvar för den nuvarande administrationen i USA. De sista dagarna vid makten har de dock valt att försvåra ytterligare för den kinesiska tillverkaren Huawei. Sedan handelsdepartementet satte upp Huawei på deras entity list har det krävts licenser för att amerikanska företag ska få handla med Huawei. 

Nu har handelsdepartementet gjort klart för SIA, den branschorganisation som samlar många av de företag som vill sälja komponenter till Huawei, att de kommer att neka en stor del av de ansökningar för att få licenser som kommit in. SIA har i sin tur meddelat detta till nyhetsbyrån Reuters. Handelsdepartementet har också sagt att de kommer att dra tillbaka minst en licens som redan godkänts och det ska gälla INtel som levererar vitala komponenter till Huaweis datorer. Ett mycket hårt slag alltså och INtel ska inte vara den enda som mister sin licens att sälja till Huawei. 

Över 150 licenser väntade på godkännande med ett handelsvärde runt 120 miljoner dollar. Om det här kommer att ändras när den nya administrationen tar plats återstår att se, men Joe Biden har inte signalerat några tydligare kursändringar i frågan jämfört med den politik som bedrivits under Trumps ledning.

Källa