https://www.mobil.se/nyheter/ute-nu-ios-123-till-iphone-och-apples-nya-tv-app-till-flera-enheter
567012
Nyheter
Apple TV till Samsungs smart-tv

Ute nu: Ios 12.3 till Iphone och Apples nya TV-app till flera enheter

● BILDSPEL
Apple har släppt sin nya tv-app och vi har tittat närmare på den.

I och med släppet av Ios 12.3 till Iphone kommer Apples TV-app i ny version, men appen finns även tillgänglig i Apple TV, i Ipad och faktiskt även till smart-tv från Samsung av 2019 års modell och några av 2018 års modell.

Appen till vänster är hur tv-appen såg ut innan omgörningen och till höger som den nya ser ut.

När vi jämför den gamla tv-appen i Iphone sida vid sida med den uppdaterade versionen är skillnaderna inte jättestora. I USA innebär uppdateringen att man får tillgång till en lång rad kanaler men när vi testar öppnas det vi vill titta på som tidigare i separata appar även om informationen finns bra samlad i TV-appen och man får en översikt med tips på relaterat material oavsett vilken streamingtjänst det finns på. Bland de tillgängliga tjänsterna i Sverige finns Cmore, SVT Play, HBO, Viaplay, Viafree och Hayu. Netflix är inte med officiellt på samma sätt, men om jag söker efter till exempel Orange is the new black får jag upp den och med en relevanta rekommendationer. Givetvis ser jag även de filmer jag köpt i Itunes och Apples eget material i form av filmer därifrån finns också tillgängligt. Först till hösten kommer Apples egen abonnemangstjänst Apple TV Plus att bli tillgänglig här. 

När jag idag bläddrar bland innehållet i appen får jag tips från alla anslutna tjänster. Jag har olika streamingappar installerade på telefon, Apple TV och Ipad så ibland kommer jag till en uppmaning om att installera appen i fråga istället för att komma direkt till det avsnitt jag vill se. I inställningarna kan du välja vilka appar du vill se innehåll ifrån i TV-appen.

Nya Apple TV-appen är i grunden uppbyggd i tre delar med “Titta nu” för att upptäcka innehåll, “Bibliotek” för filmer du köpt och sist en sökfunktion. I sektionen “Titta nu” finns även filter så du kan välja att se enbart filmer, enbart tv-program eller enbart barnanpassat material.

Samtidigt som Apple släpper Ios 12.3 till Iphone och Ipad släpper man även version 5.2.1 av Watch OS till Apple Watch, då främst med buggfixar. 

Ämnen