Fem minuter till 50 procent

Vivos nya laddningsteknik ger full laddning på bara 13 minuter

Vad sägs om ett batteri på 4 000 mAh som kan laddas från noll till 100 procent på bara 13 minuter? Det är precis vad Vivo har i kikaren.

Publicerad Uppdaterad

Om ett par dagar är det dags för Mobile World Congress Shanghai 2019. Och då förväntas den kinesiska tillverkaren Vivo att visa upp sin nya laddningsteknik kallad 120 W Flash Charge. Vivo har redan aviserat att man har utvecklat teknologin, och dessutom har man publicerat ett teaserklipp där man visar hur snabbt det går. Enligt den information som Vivo själva kommit med så ska teknologin medge att man laddar en telefon med ett batteri på 4 000 mAh till full kapacitet på bara 13 minuter. 50 procents kapacitet ska kräva så lite som fem minuter. 

Den telefon som har snabbast laddning i dag är Oppos Find X som använder sig av 50 watts-teknologin SuperVOOC Flash Charge. Där snackar vi 35 minuter för att ladda ett batteri på 3 400 mAh från noll till 100 procent, så det är onekligen stor skillnad. Även Xiaomi har publicerat teasers som visar att man jobbar på teknologi för 100-wattsladdning. Den stora utmaningen med snabbladdning av den här kalibern är framför allt värmeutvecklingen. Det är i nuläget oklart när en telefon med teknologin kan tänkas finnas på marknaden, men vi skulle inte hålla andan i väntan på det. 

Källa