Apple Pay växer

Volvofinans ansluter sig till Apple Pay

Apples digitala plånbok växer och nu kan även kunder hos Volvofinans Bank ansluta sig till Apples mobila betaltjänst.

Publicerad Uppdaterad

Via ett pressmeddelande berättar Volvofinans Bank att deras kunder med Visakopplade betalkort nu kan ansluta sina kort till Apple Pay. Det innebär att du som kund kan betala med din mobiltelefon istället för med ditt fysiska kort. I butik fungerar tjänsten med Iphone 6, SE och nyare modeller samt Apple Watch. Tjänsten fungerar även på nätet och i vissa appar. 

Apple Pay lanserades i Sverige hösten 2017, då med enbart två banker/tjänster anslutna (Nordea och St1). Sedan dess har utbudet ökat och nu återfinns 15 banker/kortutgivare bland de som anslutit sig (American Express, Curve, Danske Bank, Edenred, iCard, Klarna, Komplett Bank, Monese, N26, Nordea, Revolut, Sodexo, ST1, Swedbank och, så klart, Volvofinans Bank). 

Om du istället använder Android finns det flera olika alternativ där det mest uppenbara kanske är Google Pay då det inte är märkesbundet som till exempel Samsung Pay eller Fitbit Pay. Googles märkesoberoende till trots så är det ändå så att Samsung lyckats locka till sig fler kortutgivare än Google, om än med en liten marginal. Samsung har dock fler storbanker och därmed fler potentiella kunder.