Google tillsammans med Samsung

Wear OS kan få en ny generation varje år

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Nya indikationer pekar på att Samsungs och Googles samarbete kan leda till årliga uppgraderingar.

Publicerad Uppdaterad

Operativsystemet Wear OS för smartklockor har haft en oregelbunden tillvaro när det har handlat om uppgraderingar till nya generationer. Nu kan det dock komma att bli ändring på den saken enligt publikationen 9to5Google. Samsungs och Googles samarbete med operativsystemet kan komma att leda till en ny generation varje år på ungefär samma sätt som för många andra mobila operativsystem. 

Enligt den upptäckta informationen arbetar Samsung aktivt för att Exynos 5535-processorn i kommande Galaxy Watch 7 ska ha stöd för vad som i programkoden kallas Wear OS 5 och ska basera sig på Android 14. Här spekuleras det i att det nya operativsystemet kommer att lanseras tillsamman med Galaxy Watch 7-serien som förväntas komma i sommar, och senare i höst i Googles Pixel Watch 3. 

Tidigare har Wear OS baserat sig på udda generationer av Android - närmare bestämt Android 9, 11 och 13. Att man nu väljer att gå direkt till Android 14 är ett tecken på att man kan komma att övergå till årliga uppgraderingar istället. En annan indikation på detta är att läckaren Mishaal Rahman har upptäckt referenser till ett Android 15-baserat Wear OS 6, vilket i så fall kan komma att lanseras under 2025.