En för jobb och en privat?

Whatsapp introducerar dubbla användarkonton

Nu blir det möjligt att använda två stycken Whatsapp-konton på samma enhet, men det finns en hake.

Tidigare i åt introducerade Whatsapp möjligheten att ha samma konto på flera enheter, nu gör man på sätt och vis tvärtom – möjligheten att ha två konton på samma enhet. Avsikten med funktionen är enligt Meta att låta användare enkelt byta mellan konton, till exempel mellan personliga nummer och jobbnummer. Fram till nu har användarna antingen behövt två separata mobiler eller funktioner som appkloning, som låter användarna klona flera sociala medieappar och meddelandeappar, inklusive WhatsApp, så att de kan använda dem med flera konton.

Användare måste komma ihåg att för att aktivera den här funktionen måste deras enhet antingen stödja multi-SIM eller eSIM samt ha ett andra telefonnummer än det primära. Efter att ha lagt till kontot kan användarna fortfarande ha sekretess- och aviseringsinställningar sorterade separat enligt deras preferenser.

För att lägga till ett nytt konto ska du navigera till sina WhatsApp-inställningar, trycka på pilen bredvid sitt namn och klicka på alternativet att lägga till ett nytt konto.