https://www.mobil.se/nyheter/withings-pulse-hr-har-tre-veckors-batteritid
566204
Nyheter
Laddad för träning

Withings Pulse HR har tre veckors batteritid

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2018-11-16_kl._14.34.59_0.png?itok=YPNBGYSy', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2018-11-16_kl._14.34.59_0.png?itok=75wuWXXz', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2018-11-16_kl._14.34.59_0.png', w: 687, h: 409, title: ' ' },]
Det senaste aktivitetsarmbandet från den franska tillverkaren påstås klara sig galet länge på en full laddning.

Det fanns en tid som kallades för 90-talet, då mobiltelefoner inte behövde laddas mer än någon gång i veckan. Ja, ibland kunde batteriet räcka i uppåt två veckor, till och med. Den tiden är svunnen. Den tidens trista mobiltelefoner är lyckligtvis också svunna och ersatta enheter som påminner mer om datorer än om telefoner. Baksidan är förstås att vi fått vänja oss vid att ladda dem någon gång per dygn. När det gäller aktivitetsarmband är det en smula bättre ställt, men med tanke på hur lite skärm och hur lite processorkraft de bjuder på, så får man ändå ladda dem skamligt ofta. Och få saker är så urbota frustrerande som ett oladdat aktivitetsarmband när man står i begrepp att träna. För det vet ju alla: Träning som man inte mäter digitialt har aldrig riktigt ägt rum. 

Mäter alla möjliga träningspass

Men franska Withings, som för en tid sedan köptes tillbaka av grundaren efter att ha tillhört Nokia under en tid, har nu släppt ett träningsarmband som håller för riktigt många vändor blodsmak på den kommunala barkbanan. Det handlar om enheten Pulse HR, som klarar upp till 20 dagar på en laddning, det vill säga nästan tre veckor. Detta trots att det är ett armband som har både OLED-skärm och pulsmätare. Det finns förvisso ingen GPS inbyggd, men något får man förstås göra avkall på i batteritidens namn. Bandet är vattentätt ned till 50 meter och kan kartlägga mängder av olika slags träning. Dessutom kartlägger det hur man sover. Priset ligger på motsvarande 1 300 kronor.