Röststyrning i överflöd

Xbox One ser ut att få stöd för både Google Assistant och Amazons Alexa

Det finns i dagsläget inget riktigt smidigt sätt att röststyra spelkonsolen Xbox One, men nu ser den saken ut att förändras. Och det rejält. Både Google Assistant och Amazons Alexa tycks nämligen vara på gång till plattformen.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft aviserade redan i samband med utvecklarkonferensen Build att man hade ambitionen att koppla samman sin egen röstassistent Cortana med Amazons motsvarighet Alexa. Och att just Alexa var på gång till Xbox One har det således cirkulerat uppgifter om tidigare. Men nu ser alltså även Googles AI-assistent Google Assistant ut att vara på gång för Xbox One, något som skulle göra enheten till en av de mest mångfacetterade konsumentprodukterna på marknaden när det kommer till stöd för AI-assistenter. En källa med insyn i planerna kring integreringen av Alexa och Cortana har nu nämligen tillhandahållit en skärmdump från kommande mjukvara till Xbox One, som med all önskvärd tydlighet visar att man kan aktivera både Google Assistant och Alexa på sin konsol. 

Funktionaliteten oklar

Nu är det emellertid inte känt i vilken mån integreringen av röstassistenterna kommer att ske och vilka kommandon man kommer att kunna använda. Det är inte heller klart om det krävs ett headset för kommunikationen – vilket är fallet med Cortana på Xbox idag –  eller om man kommer att kunna prata med sin konsol ändå. Det ser hur som helst ut som att det knappast kommer att saknas alternativ för den som vill röststyra sin Xbox One på ett eller annat sätt i framtiden. 

Källa