Ännu mera skärm

Xiaomi lägger ut bild på Mi Mix 3 med utfällbar sensorpanel

Xiaomi var bland de första med en skärm som täckte nästan hela framsidan på Mi Mix. Nu ser man ut att toppa det med Mi Mix 3.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi lyckades med ett antal innovativa lösningar bli först med en mobil, telefonen Mi Mix, där nästan hela framsidan täcktes av skärm. Sedan dess har förstås nästan alla andra också hakat på, så Mi Mix2 och Mi Mix 2s kändes inte lika självklart innovativa. Däremot sticker Xiaomis lösningar fortfarande ut i mängden. I stället för en sensorpanel har man reducerat sensorerna till ett minimum, till exempel genom att ersätta närhetssensorn med ultraljud, och selfiekameran har flyttats till botten av telefonen. Det sista ställer dock till med problem i en del appar.

Nu har Xiaomi själva lagt ut en bild på Mi Mix 3, och det verkar som man tänkte få ut ännu mer skärm på framsidan genom att sätta selfiekameran i en utfällbar panel i stället. Den lösningen har Oppo tidigare visat upp, och även Huaweis Honor Magic 2 som kommer i höst ska ha utfällbar sensorpanel. Fördelen jämfört med Mi Mix 2s är förstås att du inte behöver vända på telefonen för att ta bilder. Nackdelen är att du får rörliga delar i mobilkonstruktionen som kan gå sönder eller slitas ut, och att baksidan bryts upp vilket påverkar både utseende och konstruktionens robusthet. Det ska bli intressant att se hur Xiaomi har löst dessa frågor.

Källa