Annons

Först ut, fler på gång

“Xiaomi Mi 11 ska släppas i december – först med Snapdragon 888”

Xiaomi ser ut att bli först med Qualcomms nya flaggskeppschipp och den kinesiska lanseringen ska enligt rykten ske redan detta år, den 29 december. Senare har uppgifter kommit från officiellt håll om att lanseringen sker den 28 december.

Publicerad Uppdaterad

Under lanseringen av Snapdragon 888 nyligen bekräftades att Xiaomis nästa flaggskepp skulle utrustas med den nya kretsen och att flaggskepet i fråga skulle lanseras inom kort. Xiaomi är långt ifrån ensamma om att använda Snapdragon 888, tvärtom kommer snart sagt alla Androidtillverkare att sätta chipet i sina kommande flaggskepp. Detta eftersom Qualcomm har en så dominerande ställning. 

Nu uppger källor till Gizmochina att lanseringen ska ske den 29 december, men senare uppgifter från Xiaomi själva har bekräftat den 28:de som lanseringsdatum. Xiaomi brukar lansera sina telefoner flera gånger. Först i Kina, sedan i en global version för den europeiska och andra marknader. Innan Covid-19 släppte till exempel Xiaomi sina flaggskepp på MWC-mässan i Barcelona, men eftersom man då släppt telefonen på den kinesiska marknaden reda så var vid europeiska lanseringen alla fakta redan kända. 

Böjd skärm

Den nya läckan talar om Mi 11, men nämner inte Mi 11 Pro. Enligt uppgifterna ska Mi 11 få en skärm som är böjd över kanten på alla fyra sidor och den ska ha 120 hertz uppdateringsfrekvens. Vidare säger källan att Mi 11 ska få stöd för 50W trådbunden laddning och 30W trådlös laddning. Mi 11 Pro får enligt uppgifter hela 120W trådbunden laddning samt 80W om du väljer trådlös laddning.

Tre kameror

På kamerasidan säger ryktena att Mi 11 utrustas med tre kameror på baksidan där en huvudkamera med 108 megapixelssensor får hjälp av vidvinkel och makro. Mi 11 Pro däremot ska enligt uppgifterna bli utan 108-megapixelsensor, utan får istället en huvudkamera på 48 med en vidvinkelkamera och en telelins med 2x optisk zoom som komplement.

Källa