Lanseras på tisdag

Xiaomi Mi 9T Pro släpps snart i Sverige

Mi 9T Pro förväntas mer eller mindre vara en ren kopia av Redmi K20 Pro.

Xiaomis Mi 9T är en riktigt trevlig telefon, även om prestandan kanske inte är av det vassare slaget. Därför är det inte utan viss förväntan vi ser fram emot den svenska lanseringen av en Pro-version av telefonen.

Publicerad Uppdaterad

Japp, nu är det bekräftat. Xiaomis Mi 9T Pro kommer till Sverige. Lanseringen sker på tisdag den 20 augusti med säljstart i början av september och sker exklusivt i samarbete med Netonnet samt en ännu icke namngiven operatör. Förhandsbokningar kommer att vara öppna före säljstart.

Xiaomis svenska generalagent vill inte bekräfta några av de förhandsuppgifter om telefonen som förekommit ännu, men då Mi 9T är samma telefon som Redmi K20 så lär Mi 9T Pro vara en mer eller mindre exakt kopia av Redmi K20 Pro. Vi snackar i så fall om en telefon med en 6,39-tums AMOLED-skärm med full HD+-upplösning (1 080 x 2 340 pixlar) och ett bildförhållande på 19,5:9. Under skalet sitter ett Snapdragon 855-chipp samt 6 GB arbetsminne och på bakstycket finner man en trippeklamera med en sammanlagd upplösning på 48 megapixlar.

Telefonen har utöver det även ett batteri på 4 000 mAh och en klassisk 3,5-millimeters hörlursutgång. På lagringssidan tittar vi sannolikt på två varianter, en med 64 GB samt en med 128 GB. Telefonen ska enligt tidigare uppgifter lanseras i färgerna rött, vitt, svart och blått. Den sistnämnda färgen ska dock vara förbehållen den dyrare varianten med mer lagringsutrymme. 

Källa